Dijital Pazarlama – Dijital Danışmanlık

Çevrimiçi Çevrimdışı Pazar

Dijital Pazarlamacı Kimdir?

Genel anlamda, bir dijital pazarlamacı, internet üzerinde satışlar oluşturmak ve marka bilinirliği oluşturmak için çeşitli dijital kanalları kullanmaktan sorumludur. Dijital kanallar şunları içerir;

  • Şirket Web Siteleri
  • Sosyal Ağlar (Facebook , Instagram vb.)
  • Arama Motoru Reklamları (Google , Bing)
  • Email Pazarlaması
  • Mobil Uygulamalar (Whatsapp , Telegram , TikTok)
  • Blog Yazıları
  • Görüntülü Reklamlar

Dijital Pazarlamacı Gerekli Midir?

İnternetin bu kadar erişilebilir olduğu günümüzde, her gün internete giren insan sayısının hala arttığını söylesem bana inanır mıydınız? Pew Research’e göre yetişkinler arasında “sürekli” internet kullanımı sadece son üç yılda %5 arttı. Her ne kadar bunu çok söylesek de, kısacası insanların alışveriş yapma ve satın alma biçimleri de pandemi birlikte değişti yani çevrimdışı pazarlama eskisi kadar etkili değil. Günümüzde bir işletme için dijital pazarlamacı tamamen gereklidir.

Çevrimdışı Pazarlama?

Diyelim ki bir işletmeniz var ve onun için broşür, billboard hatta TV reklamları verdiniz. Bu reklamlar ile kimin ilgilendiği bilemeyeceksiniz. Yani hedef kitlenizi tam olarak keşfetmeniz mümkün olmayacaktır. Dijital pazarlamacı sizlere kendi kanalları üzerinden oluşturacağı reklamlar ile hangi demografik bilgilere sahip kitlenin sizin firmanız ile ilgilendiği bilgisini verebilir. Genel olarak, dijital pazarlama daha uygun maliyetli bir çözümdür ve paranızın karşılığını en iyi şekilde aldığınızdan emin olmak için size benzersiz fırsatlar sunar.

Dijital pazarlama, dönüşüm oranınızı ve olası satışlarınızın kalitesini artırabilir.

Dijital pazarlamacı, satış çabalarınızı ölçmeyi kolaylaştırdığı gibi, dönüşüm oranınızı da iyileştirmeyi kolaylaştırır. Özellikle her taktiğin etkinliğini ölçebilmek ve daha iyi stratejiler geliştirmenize yardımcı olur. Ayrıca yöntemlerinizi sürekli olarak iyileştirmek, dönüşüm oranınızı artırır. Çevrimiçi pazarlamaya yatırım yapmak, her şeyin en yüksek dönüşüm miktarı için optimize edilmesini sağlar. Ayrıca, tüm potansiyel müşteriler işletmeniz için aynı değeri sunmaz. Dijital pazarlama, müşteri olma olasılığı daha yüksek olan daha yüksek kaliteli potansiyel müşteriler sağlayacak belirli bir kitleyi hedeflemeniz için bir fırsat sağlar. Kısacası dijital pazarlamacı işletmenizi en değerli potansiyel müşterilerle bağlamak, dönüşüm oranınızı doğrudan artıracaktır.

Dijital pazarlama ile her aşamada hedef kitlenin ilgisini çekebilirsiniz.

Kitlenizle mümkün olduğunca erken etkileşim kurmaya başlamak çok önemlidir. Alıcının yolculuğunun ilk aşamasında bağlantı kurmak, müşteri dönüşüm funnel’ında liderliği ilerletmeye yardımcı olur. Dijital pazarlamayı kullanmak, bunu baştan sona ve aradaki her noktada gerçekleştirmenizi sağlar. Ayrıca online kanallar, müşterilerinizin tüm satın alma yolculuğunu takip etmenizi sağlar. Müşterilerin nasıl hareket ettiğini ve çalıştığını anlamak ve analiz etmek, olası satışları dönüştürmek için önemlidir. Dijital pazarlamacı, onları bu süreç boyunca izlemenizi sağlar. Bununla birlikte erken aşamalarda dönüşüm sağlamasalar bile, en azından işletmenizle bağlantı kurduklarından emin olmanıza yardımcı olur.

Birlikte Dijital’de satışları yakalayalım.
Hemen Randevu Alın